Unlimited Web HostingFree Joomla TemplatesDeposit Poker
Version 0.5

Facebookgrupp

Brf Kapellgärdet 1 har nu en Facebookgrupp - Brf Kapellgärdet 1 Grannsamverkan!

 

 

Gruppen är till för att skapa en gemensam plattform för grannsamverkan, högt och lågt!

Alla medlemmar av Brf Kapellgärdet 1 kan ansöka om medlemskap.

Senast uppdaterad (2017-03-09 21:54)

 

Oseriösa låsjourtjänster

Styrelsen delar ett meddelande från Fastighetskalendern rörande oseriösa låssjourtjänster.

Allmänheten varnas! Se upp med oseriösa låsjourtjänster!

 

Locksmith scammers” har nu etablerat sig i Sverige!

I USA och i delar av Europa har man under en längre tid haft problem med Locksmith scam (låssmedslurendrejeri), falska låssmeder online som pressar pengar från människor som är bara vill få sin dörr öppnad – och som hamnar i en situation där det blir svårt att ifrågasätta priset som oftast blir väsentligt högre än det som utlovats.

Det som händer nu, speciellt i Stockholmsområdet, liknar väldigt mycket exemplet från USA. Skumma företag, "lead generators", skapar hundratals webbplatser för låssmedsföretag som inte existerar, ibland med bilder av skyltfönster som inte finns, och listar dessa företag hos Google. När de väl är listade i systemet, använder de sig av tusentals falska Google-konton för att skriva falska recensioner och hävdar att den aktuella låssmeden gör ett bra arbete och är prisvärd.

När du som intet ont anande kund inser att du har låst dig ute ur ditt hus eller bil och söker på Google efter en närliggande låssmed, kommer resultaten av dessa att dyka upp. När du ringer kommer personen i andra änden av linjen att ge dig en låg prisuppgift, och dirigerar sedan din förfrågan till en underleverantör i ditt område.

I vissa fall kommer den person som kommer inte vara en riktig låssmed och åtgärdar problemet på ett sätt som förstör låset och skapar ett dyrare arbete.

Underleverantören säger att jobbet var mer komplicerat än väntat och begär ofta tre till tio gånger mer i betalning än den ursprungliga prisuppgiften. De räknar med att de flesta människor väljer att betala räkningen.

Hemsidorna ser ofta professionella ut och det är inte helt lätt att upptäcka att man har med lurendrejare och bedragare att göra.

Vad skall man se upp med?

1. Svarar i telefon med generiska ord som låssmed eller service. Uppger sällan något företagsnamn.

2. Utlovar hjälp inom 30 minuter.

3. Servicebilen som kommer är oftast omärkt eller har magnetskyltar.

4. Har sällan profilerade arbetskläder och visar ingen företagslegitimation.

5. Använder oftast förstörande öppningsmetoder som skapar höga kostnader.

6. Begär betalning enbart med kontanter, skyller ev. på att kortläsaren är trasig.

7. Svåra eller omöjliga att få tag i efter utfört arbete.

Tänk på att anlita ett Auktoriserad Låsmästarföretag som bär SLR:s logoype så är du garanterad en fackman med rätt kompetens som inte lurar sina kunder.

Benny Jansson

SLR Sveriges Lås & Säkerhetsleverantörers Riksförbund

Senast uppdaterad (2017-03-07 21:03)

 

Utbyggnad av kv Takryttaren Kvarngärdet 1:8

Samråd kommer att hållas rörande den planerade utbyggnaden av området just norr om Brf Kapellgärdet 1. Alla som är intresserade kan gå på mötet som kommer att hållas på Kommuninformation, Stationsgatan 12 den 20 augusti mellan kl 17-19. Information om utbyggnaden finns på Uppsala kommuns hemsida. Samrådshandlingen kan studeras på följande länk.

 

Uppdatering kring stamspolningen

Arbetet på liggande stammar i garage och källarutrymmen har avslutats. Tyvärr kunde vi inte genomföra stamspolningen innan semestrarna varför vi gör ett omtag senare i sommar. Avisering kommer ske några veckor i innan arbetet påbörjas.

 

Byte av fastighetsförvaltare

Från den 1 juni kommer föreningen att byta fastighetsförvaltare till UBC. Nya kontaktuppgifter kommer att sättas upp i trapphusen inom kort.

Senast uppdaterad (2015-05-29 12:17)

 

Information om stamspolning

Den planerade stamspolningen har av tekniska skäl fått skjutas några veckor på framtiden. Inom kort kommer arbete utföras på liggande stammar i garage och källare. Därefter kan stamspolningen återupptas. Styrelsen räknar med att arbetet kommer att kunna slutföras innan sommaren.

 

Kallelse till ordinarie föreningsstämma 2015

Årsstämman 2015 kommer att hållas onsdagen den 22 april i Missionskyrkan klockan 18:30. Styrelsen hälsar alla medlemmar hjärtligt välkomna. Kallelsen kan laddas ner på följande länk.

 

Inför årsstämman 2015

Till medlemmarna i BRF Kapellgärdet 1

Inför årsstämman den 22 april, 2015 skall det väljas ledamöter till styrelsen.

 

Vårt uppdrag i valberedningen är att presentera kandidater till årsstämman, detta avser vi utföra på följande sätt:

 

· Du som medlem anmäler ditt intresse till valberedningen senast måndagen 7 april.

· Skickar ett mail och anmäl ditt intresse till  Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar, du måste ha Javascript aktiverat för att visa den

· Ni kan redan nu skicka in motioner till årsstämman, antingen via styrelsens brevlåda som finns i port F, eller så mailar ni era motioner till  Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar, du måste ha Javascript aktiverat för att visa den

OBS skicka in era motioner senast den 24 mars

Vi ser fram emot många motioner och intresseanmälningar.

Ring oss gärna om Ni har några funderingar.

 

Valberedningen

 

Roger Bergman

Portalgatan 4C

018-32 86 62

070-637 55 92

Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar, du måste ha Javascript aktiverat för att visa den

 

Bo Jansson

Portalgatan 4C

018-32 04 84

0709-91 90 12

Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar, du måste ha Javascript aktiverat för att visa den

 

 

Senast uppdaterad (2015-03-16 22:40)

 

Kallelse till ordinarie föreningsstämma 2014

Årsstämman 2014 kommer att hållas onsdagen den 23 april i Missionskyrkan klockan 18:30. Styrelsen hälsar alla medlemmar hjärtligt välkomna. Kallelsen kan laddas ner på följande länk.

Senast uppdaterad (2014-04-08 19:16)

 

Inför årsstämman 2014

Till medlemmarna i BRF Kapellgärdet 1

Inför årsstämman i april, 2014 skall det väljas ledamöter till styrelsen.

 

Vårt uppdrag i valberedningen är att presentera kandidater till årsstämman, detta avser vi utföra på följande sätt:

 

· Du som medlem anmäler ditt intresse till valberedningen senast måndagen 7 april.

Skicka ett mail och anmäl ditt intresse till Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar, du måste ha Javascript aktiverat för att visa den eller  Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar, du måste ha Javascript aktiverat för att visa den

· Ni kan redan nu skicka in motioner till årsstämman, senast den 17 mars vill styrelsen ha dessa, antingen via styrelsens brevlåda som finns i port F, eller så mailar ni era motioner till Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar, du måste ha Javascript aktiverat för att visa den

Vi ser fram emot många motioner och intresseanmälningar.

Ring oss gärna om Ni har några funderingar.

 

Valberedningen

 

Roger Bergman

Portalgatan 4C

018-32 86 62

070-637 55 92

Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar, du måste ha Javascript aktiverat för att visa den

 

Bo Jansson

Portalgatan 4C

018-32 04 84

0709-91 90 12

Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar, du måste ha Javascript aktiverat för att visa den

Senast uppdaterad (2014-03-10 15:30)

 

Villkor kollektiv bostadsrättsförsäkring

Villkoren för den kollektiva bostadsrättsförsäkringen som föreningen har tecknat för samtliga föreningens medlemmar finns nu att ladda ner under Mäklarinformation. Försäkringen fungerar som ett komplement till hemförsäkringen.

Senast uppdaterad (2014-01-27 22:34)

 

Hämtning av grovsopor

Söndagen den 2 juni kommer styrelsen placera ut s.k. Big Bags i portalerna som leder in till innergården. I dem har föreningens medlemmar möjligheten att slänga grovsopor som inte kan sorteras som vanliga hushållssopor. Observera att det ej är tillåtet att slänga elektronik i påsarna. Påsarna kommer att finnas i portalerna under hela söndagen. Information kommer även att anslås i trappuppgångarna.

Senast uppdaterad (2013-05-28 20:23)

 

Garagestädning

Tisdagen den 21 maj mellan klockan 08:00 och 16:00 kommer garaget att städas. Det är viktigt att alla bilar är flyttade under denna tid för att arbetet ska bli ordentligt utfört.

 

Information till medlemmarna

Ett nytt informationsbrev ligger nu i brevlådorna. En digital version av informationsbrevet finns att ladda ner på följande länk.

 

Protokoll från årsstämman 2013

Styrelsen informerar om att protokollet från årsstämman 2013 finns tillgängligt för föreningens medlemmar. Kontakta styrelsen för få ett exemplar av protokollet.

 

Balkonginglasning

Föreningen har nu ett bygglov för balkonginglasning. Det gäller två år för valfritt antal balkonger.

Om du vill glasa in din balkong:

Kontakta styrelsen. Du får veta vilket system skall användas och styrelsen behöver vilken balkong du ska glasa in. Efter 2 år skall styrelsen redovisa vilka balkonger som glasats in och intyga att det gjorts enligt bygglovet – vilket innebär att vi möjligen kommer att vilja se din inglasade balkong.

Björklinge glas har medverkat i bygglovsprocessen och vet vad som gäller. De kommer också att glasa in några balkonger i sommar. Om du vill hänga på där, kan du kontakta dem för en prisuppgift. ( Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar, du måste ha Javascript aktiverat för att visa den , 0760-186646). Kontakta också styrelsen, Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar, du måste ha Javascript aktiverat för att visa den . Om vi blir många kan vi kanske förhandla om priset.

Du får dock använda vilken entreprenör du vill, så länge som inglasningen görs på rätt sätt.

 

Installation av hemmanätverk

I och med uppgraderingen av avtalet med Telia kommer nya hemmanätverk installeras i samtliga lägenheter. Installationen kommer genomföras under måndag och tisdag i vecka 20. Uppgraderingen innebär att boxarna i IT-skåpet ersätts av en box. Samtliga lägenheter kommer att aviseras under tisdagen den 7 maj. För att installationen ska gå problemfritt är det viktigt att bostadsrättshavaren är hemma under den tid som föreslås av Telia.

Senast uppdaterad (2013-05-06 20:55)

 

Information om grilling

Styrelsen påminner om att det av brandsäkerhetsskäl endast är tillåtet att använda elgrill på balkonger och altaner. Detta under förutsättning att grannarna ej störs av det.

Det är också mycket barn som leker på innergården. Därför är det av största vikt att var och en som grillar håller sin grill under uppsikt. För att minska risken för att en olycka skall uppstå har styrelsen har beslutat att det endast är tillåtet att grilla vid pergolan. Var och en ansvarar också för att grillen tas bort från innergården när man har grillat klart och grillen har svalnat. Grillar som lämnas på innergården kan riskerar att bli bortforslade.

Senast uppdaterad (2013-06-02 21:35)

 

Tillläggsinformation: installation av hemmanätverk

Ni som inte kan/kunde vara hemma när Telia installerade boxarna har två möjligheter.

1. Ring styrelsetelefonen och be om att få kvittera ut ett modem. Installera modemet själv genom att byta modemet och sen ringa Telia så de kan aktivera det. Vid problem med installationen ringer ni Telia på 020-240 250.

2. Ring styrelsetelefonen eller maila till Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar, du måste ha Javascript aktiverat för att visa den så hjälper Viktor er med bytet. Onsdag kväll och Torsdag kväll har han möjlighet att hjälpa er.

 

Senast uppdaterad (2013-05-26 21:29)

 

Kallelse till ordinarie föreningsstämman 2013

Årsstämman 2013 kommer att hållas onsdagen den 24 april i Missionskyrkan klockan 18:30. Styrelsen hälsar alla medlemmar hjärtligt välkomna. Kallelsen kan laddas ner på följande länk.

Senast uppdaterad (2013-04-10 21:00)

 
Fler artiklar...
Boendeinformation
Bostadsrätter till salu
  • Portalgatan 4C
    En bostadsrätt är på annons i Bostadsrättsföreningen Kapellgärdet 1 på Portalgatan 4C med 68,00 m2 och 2,00 rok.
Sök
--*--